STONELINE YAYINLARI
STONELINE Yapı Ürünleri olarak uzun yıllardır eğitime, kültüre ve sanata verdiğimiz desteğe yayıncılık alanında bir yenisini daha ekledik.

2020 yılında Türkiye'nin doğal taş odaklı ilk yayınevi olan STONELINE Yayınları'nı kurduk. Şirketimizin sosyal sorumluluk anlayışının bir parçası olarak kurulan STONELINE Yayınları, tarih boyunca vazgeçilmez bir tasarım nesnesi olan doğal taş alanında akademik araştırmaları desteklemeyi ve yayınlanacak referans kitaplarla literatürü zenginleştirmeyi hedefliyor.
Hedeflerimizden bir diğeri de uluslararası yayınevleri ile işbirlikleri yaparak farklı dillerdeki yayınları Türkçeye kazandırmak. Bu alanda uzmanlaşmış bir yayınevi olarak, alanında uzman yerli ve yabancı akademisyen ve meslek uzmanlarının katkılarıyla üretilen yayınlarımızın mimarlık kültürüne katkı sağlamasını ve doğal taşın inşaat süreçlerinde doğru kullanımına rehberlik etmesini arzu ediyoruz.

Yayın programımız, "Neden doğal taş?" sorusuna yanıt veren, uygun taşın seçiminden, doğru detay çözümleriyle uygulanmasına, bakım ve korunmasından, yapıda bilinçli kullanımına kadar yol gösteren teknik yayınlardan oluşuyor.
Yayınlarımız, doğal taşın ocaktan inşaata kadar geçirdiği aşamaları, tarihten ve çağdaş uygulamalardan referanslarla ve doğal taşı tarihi bir yapının merceğinden ele alan kitaplarla göstermektedir.
YENİ KİTAPLAR >
YAYINLAR >
Planlama İlkeleri Projeler ve Yapılar Doğal Taş Cepheler
Mimarlar İçin Doğal Taş Rehberi
EKİP >
MEHMET BAYRAK
YÖNETİM KURULU BAŞKANI
GÜLÇİN İPEK
YAYIN YÖNETMENİ
CEM GÜNÜBEK
SANAT YÖNETMENİ
ÖZLEM KARMA
KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRÜ
YAZARLAR >
DENİZ ASLAN
Deniz Aslan, 1986 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Yıldız Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Planlama Programı'nda Yüksek Lisans eğitimini 1989 yılında tamamlayarak Peyzaj Mimarı unvanını aldı. İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Yapı Bilgisi alanında doktorasını 1999 yılında tamamladı. 1994 yılında Sevim Aslan ile birlikte DS Mimarlık'ı kurarak peyzaj mimarlığı ve belgeleme çalışmalarına odaklandı. 1992-2002 yılları arasında İTÜ Mimarlık Bölümü'nde araştırma görevlisi, 2002-2008 yılları arasında Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nde öğretim görevlisi ve 2008-2018 yılları arasında aynı fakültede Mimarlık Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Mimarlık ve peyzaj mimarlığı alanlarında çok sayıda ulusal ve uluslararası projede yer almış, yarışmalarda çeşitli ödüller kazanmış, tasarımları ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmıştır.
O. SERKAN ANGI
1978'de İstanbul'da doğdu. 2002 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde sınıf birincisi oldu. Aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü'nden 2007 yılında yüksek lisans derecesini, 2016 yılında ise doktora derecesini aldı. 2004 yılından bu yana İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta, doğal taşların jeolojik ve malzeme özellikleri ile tarihi ve modern mimari yapılardaki kullanımları üzerine araştırma, makale, sunum ve kitap çalışmaları yapmaktadır.
CANAN BAŞ
1992'de Balıkesir'de doğan Canan Baş, 2015 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. İki yıl bir mimarlık ofisinde çalıştıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2019 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Çevre Kontrolü ve Yapı Teknolojileri alanında yüksek lisansını tamamladı ve şu anda İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Yapı Bilimleri alanında doktora eğitimine devam etmektedir.
GENCO BERKİN
Genco Berkin 1971 yılında Niğde'de doğdu. Kadıköy Anadolu Lisesi'nden 1990 yılında mezun oldu. Berkin, mimarlık eğitimini Brighton ve Lefke Avrupa Üniversitesi'nde aldı. Akademik çalışmalarına 1995 yılında mezun olduğu üniversitede araştırma görevlisi olarak başladı. Yüksek lisansını 1998 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde Mimarlık Tarihi alanında 'Mimari Ütopyalar' konulu teziyle tamamladı. 2006 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Yapı Fiziği ve Malzemesi Anabilim Dalı'nda 'Mimarlıkta Ekolojik Cam' konulu teziyle doktor unvanını aldı. Berkin, 2015 yılında Doçent oldu ve 2020 yılında Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'ne Profesör olarak atandı. Berkin, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi'nde mimarlık ve iç mimarlık dersleri vermekte ve proje-tasarım derslerinin geliştirilmesi üzerine yayınlar üretmektedir. Özellikle mobilya tasarımlarında ergonominin teknoloji ile birleştirilmesi konusuna odaklanmış ve bu alanda çok sayıda yayın hazırlamıştır.
DEMET ARSLAN DİNÇAY
Doç. Dr. Demet Arslan Dinçay, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü'nde öğretim üyesidir. Gerçek ve kurgusal mekânların anlamları, ışık, renk ve erişilebilirlik konularında uzmanlaşan Dinçay, Hacettepe Üniversitesi'nde İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı alanında yüksek lisansını tamamladıktan sonra İTÜ Mimarlık Tarihi programından doktora derecesini almıştır. İç mekanlarda erişilebilirlik üzerine 2020 yılında tamamlanan bir AB Erasmus + projesini yönetti. 2018-2019 yılları arasında ABD'deki Auburn Üniversitesi'nde misafir araştırmacı olarak bulundu. Halen İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde Dekan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
EVREN İYİGÖNÜL
1972'de İstanbul'da doğan Evren İyigönül, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. Özel sektörde çeşitli firmalarda pazarlama ağırlıklı olarak çalıştı. New York Üniversitesi SPS'de pazarlama eğitimi aldı. Stoneline'da 2014 yılında çalışmaya başladı ve doğal taş ile ilgili çeşitli eğitim programlarına ve seminerlere katılarak alanındaki teknik bilgisini arttırdı. Stoneline'da Saha Kalite Kontrol Sorumlusu olarak çalışmış olup şu anda Satın Alma Uzmanı olarak görev yapmaktadır.
HERMANN GRASER JUN
1977 doğumlu Hermann Graser Jun. taş işçiliği ve taş oymacılığı alanında usta, teknisyen ve restoratördür. 2005 yılından bu yana DNV/Deutscher Naturwerkstein- Verband'ın (Alman Doğal Taş Birliği) Yönetim Kurulu ve Teknik Komitesi üyesidir. 2009 yılından bu yana aile şirketi olan Bamberger Natursteinwerk Hermann Graser GmbH'yi kardeşiyle birlikte yönetmektedir. 2020 yılından bu yana Euroroc (Avrupa ve Uluslararası Doğal Taş Endüstrileri Federasyonu) ve Alman Doğal Taş Derneği'nin (DNV) başkanlığını yürütmektedir.
KONSTANTIN KRÜGER
1988 yılında doğan Konstantin Krüger, mimarlık eğitimini Nürnberg ve Dessau'da tamamladı. 2011 yılından bu yana çeşitli mimarlık ofislerinde ağırlıklı olarak endüstriyel ve ticari yapıların yanı sıra müze ve vakıflarla ilgili projelerde yer aldı. 2019 yılından bu yana Meuser Architekten ile gayrimenkul geliştirme üzerine çalışmaktadır. 'Doğal Taş Cepheler' kitabının yazarıdır.
PHILIPP MEUSER
1969 doğumlu Philipp Meuser, Berlin'de yaşayan bir mimar ve yayıncıdır. Kharkiv, Ukrayna'daki Beketov Üniversitesi'nde (2018'den beri) ve Rhode Island, ABD'deki Brown Üniversitesi'nde (2022'den beri) profesörlük yapmaktadır. Alman Dışişleri Bakanlığı için planlama ve inşaat projelerinde yer almakta ve eski Sovyetler Birliği ve Sahra Altı Afrika üzerine mimari araştırmalar yürütmektedir.
TOBIAS NÖFER
1967 doğumlu Tobias Nöfer, Berlin'de 25 çalışanı ile kendi mimarlık ofisini yönetmektedir. Uluslararası alanda kentsel planlama ve inşaat projeleri üzerinde çalışmaktadır. 'Mimari Detaylar, El Kitabı ve Planlama Yardımı' (DOM yayınları, 2016) kitabının yazarıdır ve 2019'dan beri Berlin-Brandenburg Mimarlar ve Mühendisler Birliği üyesidir.
SEDEN ACUN ÖZGÜNLER
Seden Acun Özgünler, lisans eğitimini 1997 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde tamamladı. 1999 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Yapı Malzemesi Anabilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Aynı bölümde 2000 yılında Yüksek Lisansını, 2007 yılında ise Doktorasını tamamladı. 2013 yılında Doçent olmuş ve 2021 yılından beri aynı bölümde Profesör unvanı ile öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Mimarlıkta malzeme ve teknolojileri alanında lisans ve lisansüstü dersler vermektedir. Halen İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde Çevre Kontrolü ve Yapı Teknolojileri Yüksek Lisans Programı 'Program Koordinatörü' ve Yapı Malzemeleri 'Laboratuvar Sorumlusu' olarak görev yapmaktadır. Mimarlıkta malzeme ve teknolojileri alanında çok sayıda bilimsel yayını ve Ar-Ge projesi bulunmakta, ayrıca malzeme koruma alanlarında kamu ve özel kuruluşlara 'Malzeme Uzmanı' olarak danışmanlık vermektedir.
A. NİL TÜRKERİ
A. Nil Türkeri, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde, yüksek lisans ve doktora eğitimini ise İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Kontrolü ve Yapı Teknolojisi Anabilim Dalı ve Bina Bilgisi Programı'nda tamamlamıştır. 1991 yılından bu yana İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Halen İTÜ FBE Cephe Tasarımı ve Teknolojisi Tezsiz Yüksek Lisans Programının Kurucusu ve Program Koordinatörüdür. Yapı elemanlarının (çatı sistemi, cephe sistemi, döşeme sistemi, doğrama sistemi, merdiven sistemi ve iç duvar sistemi) yapısal tasarımı, performansı, dayanıklılığı ve hasar tespiti, cephe ve çatı sistemlerinin su yalıtımı ve ısıl performansına yönelik dış mekan ve laboratuvar ölçümleri konularında uluslararası ve ulusal kurumlar çatısı altında araştırmalar yürütmekte, lisans ve lisansüstü eğitimde zorunlu-seçmeli dersler ve uluslararası-ulusal kurumlara danışmanlık hizmetleri vermektedir. American Society for Testing and Materials Teknik Komitesi, International Council for Building Çalışma Grubu ve Building Physics Society üyesidir. Journal of Facade Design and Engineering adlı uluslararası derginin bölge editörlüğünü yapmaktadır.
NURAY SAATÇİOĞLU UYGUR
Nuray Saatçioğlu Uygur, 1990 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu ve 1994 yılında aynı okulun Yapı Bilgisi Kürsüsü'nde yüksek lisansını tamamladı. Tasarım ve mimari yarışmalarda çeşitli ödüller kazandı. 30 yıllık mimarlık pratiği boyunca çeşitli ölçeklerde tasarım, uygulama ve proje yönetimi alanlarında çalıştı. 2021 yılından bu yana, büyük hayranlık duyduğu Stoneline şirketinde taş malzemelerle, özellikle de atılmış taşlardan terrazzo oluşturma konusunda çalışmaktadır.